India – krajina plná farieb a chutí. Vedeli ste, že prvé dôkazy o existencii karí pochádzajú práve z Indie? Kuchári tam karí pripravovali už okolo roku 1300.
Šíreniu tohto korenia po celom svete dopomohol Krištof Kolumbus a jeho obchody s Východom. Karí, ako ho poznáme dnes, nebolo kedysi také pikantné, až miešaniu s čili vďačí za svoju typickú chuť. Troma hlavnými zložkami karí sú kurkuma, rasca a koriander, ktoré sú známe vďaka svojim protizápalovým účinkom. Karí je pre naše zdravie veľmi prospešné a keď sa spojí v jednom recepte s hlivou ustricovou, ktorej významnou zložkou je beta glucan, tak to sú už iné „zázraky“.
Hliva na karí
Ingrediencie
Suroviny, ktoré potrebujete na prípravu 2 porcií:
POSTUP
Tip na záver: Smotanu na varenie môžeme nahradiť napríklad kokosovým mliekom, ktoré je jej zdravou alternatívou. Podávame s ryžou alebo cestovinou. Prajeme dobrú chuť!