Prvá pomoc pre citlivú pokožku (nielen) v lete

Teplo, sucho, slnko. Znie to dobre? Určite to nie je dobrá správa pre pokožku, ktorá v lete paradoxne trpí tým, čo máme na tomto ročnom období najradšej. Keď sa k tomu pridajú štípance od komárov či prisatý kliešť, galiba je na svete.

Opaľovací krém s vhodným faktorom by sme v lete mali pokožke „obliekať“ každý deň, nielen vtedy, keď sa zámerne vystavujeme slnečným lúčom a chytáme bronz.

Ľudská pokožka je citlivá na UVA aj UVB žiarenie. Kým druhé je zodpovedné za zmenu farby pokožky a prináša nám opálenie, prvé preniká hlboko do štruktúr pokožky a spôsobuje jej starnutie.

Na výber vhodného krému a správne opaľovanie by mal v lete myslieť každý z nás, nielen ľudia s citlivou pokožkou.

Spálená pokožka je problém

Dôsledkom nadmerného slnenia je spálená pokožka – bolestivá a citlivá na dotyk. Dôsledky spálenia sú však ďalekosiahlejšie než niekoľkohodinový diskomfort. Niektoré bunky môžu byť natrvalo poškodené a už sa nedokážu zregenerovať. Je dokázaná priama súvislosť medzi spálením pokožky, jej predčasným starnutím, tvorbou pigmentových škvŕn aj rakovinou kože.

Prvú pomoc spálenej a citlivej pokožke na tvári môžete poskytnúť ošetrením vhodným krémom. Via Natura Rejuvenator s beta glukánom a s vysokým podielom extra panenského bio kokosového oleja pomáha poškodenú kožu a citlivú pokožku rýchlo regenerovať a hydratovať. Nie je na škodu, keď sa stane vaším letným must have.

Prirodzená aróma prírodného kokosového oleja navyše udrží ďalej od vašej pokožky po krvi bažiace komáre, pretože funguje ako prírodný repelent. Sotva v lete existuje horšia kombinácia ako pokožka precitlivená od slnka plná štípancov.

Lokálna pomoc

Našťastie, príroda nám v podobe beta glukánov a gélov či krémov s ich obsahom ponúka pomoc aj v takýchto nepríjemných prípadoch. „Vysoký obsah beta-1,3/1,6-D-glukánov v Beta Glucan géle podporuje regeneráciu pokožky a chráni pred jej poškodením. Obsahuje tiež glycerín, ktorý bráni vysychaniu kože a rutín, ktorý je antioxidant a prispieva k ochrane pred UV žiarením,“ potvrdil Adrián Doboly z biotechnologického laboratória Natures, ktoré sa špecializuje na výskum beta glukánov a na ich využívanie v prospech ľudského tela.

Beta Glucan Gel aj Rejuvenator od Natures pomôžu pri každom stave podráždenej alebo citlivej pokožky (nielen) v lete. Nezáleží, či dalo pokožke zabrať slnko, slaná morská voda alebo výdatne chlórovaná voda z bazéna.

Kozmetika s obsahom beta glukánov pomáha aj pri uštipnutí hmyzom, pri drobných poraneniach kože (rezná rana, odrenina) a dokonca dokáže zregenerovať nohy podráždené z tesných topánok.

Nepodceňujte oblečenie

Nie nadarmo sa v lete kladie veľký dôraz aj na oblečenie. Pritom sa, samozrejme, nemyslia najnovšie trendy kúsky, ale oblečenie, ktoré pomáha pokožke zvládnuť letné horúčavy.

Pred slnkom chránia najmä kúsky vyrobené z prírodných materiálov, ktoré dýchajú a sú vzdušné. V meste, na pláži, ale aj v lese je vhodné chrániť sa klobúkom, šatkou, šiltovkou alebo inou pokrývkou hlavy. Slnečné okuliare sú neodmysliteľnou súčasťou letnej výbavy, aby slnečným žiarením netrpeli oči. Mali by mať ochranu UV-400, ktorá zabezpečuje 100% blokovanie UV-A a UV-B žiarenia od vlnovej dĺžky 400 nm.

S dobrou výbavou na leto bude toto obdobie krásnym časom, keď načerpáme sily, vitamín D a radosť zo života.

Ing. Adrián Doboly
Je odborníkom na imunitu a beta glukán. Problematike beta glukánu a podrobnému skúmaniu jeho účinkov na zdravie sa venuje v spoločnosti Natures už 20 rokov. Spolupracoval na výrobe niekoľkých výrobkov na podporu imunity s obsahom beta glukánu pre dospelých a tiež pre deti. Aktívne sa vzdeláva v oblasti a problematike výživových doplnkov.
cross