05
Oslabená imunita po antibiotikách potrebuje vzpruhu
Zima vám dala zabrať. Boli ste opakovane chorý, nezaobišlo sa to ani bez antibiotickej liečby. Oslabená imunita preto potrebuje správnym spôsobom posilniť.
Čítať viac
05
Slabá imunita u detí nie je katastrofa
Keď sa dieťatko narodí, všetci mu v prvom rade želajú zdravie. Deti sa rodia s nezrelou imunitou. Tá sa postupne učí, rozvíja a silnie. Dovtedy ho chráni kolektívna imunita a imunita požičaná od mamy.
Čítať viac
01
Domáca liečba chrípky za 24 hodín
Prevencia chrípky a liečba chrípky sú síce dve rozdielne veci, ale zvyčajne sa dajú zvládnuť v domácom prostredí. Dôležitú úlohu zohráva posilňovanie oslabenej imunity, zdravá výživa a vhodné doplnky stravy. Ako zvládnuť domácu liečbu chrípky v čo najkratšom čase?
Čítať viac
01
Oslabená imunita spôsobuje u mužov neplodnosť
Štatistiky poisťovní majú k téme neplodnosť dáta, z ktorých mrazí. Na Slovensku trápi neplodnosť 15 až 20 percent párov. Reálne čísla môžu byť ešte vyššie, ale štatisticky ich nezachytili, pretože páry neplodnosť neriešia s pomocou lekárov. Problém s reprodukciou pritom nemajú len ženy. Mužská neplodnosť a oslabené spermie sú dôvodom neplodnosti rovnako často.
Čítať viac
31
5 vecí, ktoré naštartujú váš imunitný systém
Imunitný systém je dokonalý a zároveň zložitý ako hodinový strojček. Stačí, aby začalo trochu haprovať jedno koliesko, následok sa prejaví v celom mechanizme. Ktoré veci mu škodia najviac a čo pomáha jeho najefektívnejšiemu fungovaniu?
Čítať viac
31
Nástrahy a benefity saunovania
Saunovanie je jeden z najpríjemnejších spôsobov relaxácie, ktorý je zároveň otužovaním. Prospieva fyzickému aj duševnému zdraviu, ale len pod podmienkou, že sa saunujeme správne.
Čítať viac
20
Odštartujte rok 2024 s dobrou imunitou
Zmeny teplôt, prejedanie sa, stresy súvisiace s hlavnými sviatkami roka, ktoré neraz sprevádza aj pocit sklamania alebo osamelosti, to všetko negatívne vplýva na našu imunitu. Preto jej v zime musíme pomáhať viac ako v iných ročných obdobiach.
Čítať viac
20
Čo spôsobuje cukor v našom tele a kedy už telo kričí o pomoc?
Cukor náš organizmus potrebuje, pretože je to palivo. V princípe funguje rovnako ako benzín v aute. Rovnako však ako benzínové auto nebude jazdiť, ak doň natankujeme naftu, ani náš organizmus nepotrebuje všetky druhy cukrov.
Čítať viac
05
Vitamín D: Zima bez jeho dopĺňania je riziko
Už novorodenci musia užívať vitamín D, pretože je kľúčový pre správny vývin kostí, svalov, ale aj pre imunitu a ďalšie systémy v organizme. S pribúdajúcim vekom potreba tohto vitamínu neklesá, ale schopnosť organizmu „vyrobiť“ si ho áno. Preto je suplementácia vitamínu D ešte dôležitejšia ako užívanie vitamínu C.
Čítať viac
1 2 3 11
cross