Pikniková sezóna je v plnom prúde Ste na ňu dostatočne pripravení?

Aj vás stará mama učila, že na trávu si možno sadať iba počas mesiacov, ktoré vo svojom názve nemajú písmenko R? Potom asi viete, že pikniková sezóna sa práve začala. Aby sa však veselé popoludnie na pikniku nezmenilo na nepríjemný zážitok, nestačí zbaliť si so sebou iba deku a jedlo.

Na čo by ste si mali dávať na pikniku pozor?

  • Hmyz, ktorého je plná tráva. Od nepríjemných mravcov po nebezpečné kliešte či komáre, ktoré sú prenášačmi rôznych chorôb. Ak nebudete mať pokožku dostatočne chránenú, hrozí vám uštipnutie. Preto by ste mali vždy myslieť na repelent, ktorý odoženie komáre, ale najmä kliešte. Tých je neúrekom a nachádzajú sa nielen v „divočine“, ale aj v mestských parkoch a záhradách.
  • Noci sú ešte chladné, a tak vám pri dlhom vysedávaní v tráve počas dňa hrozí prechladnutie.
  • Samostatnou kapitolou je úpal či spálenie pokožky. Tie vám môžu znepríjemniť život, ak sa nebudete dostatočne natierať a cez obed budete vysedávať na priamom slnku. Určite je dobré chrániť sa klobúkom, šatkou alebo šiltovkou, ale ani tie spáleniu nezabránia úplne, preto nezabudnite na opaľovací krém.

ochrana pred hmyzom

Ako by mala vyzerať „bezpečnostná“ výbava na piknik?

Pokožku by ste si pred slnečným žiarením mali chrániť používaním silného UV faktora a poruke by ste tiež mali vždy mať aj Beta glucan Gel. Tento upokojujúci gél pôsobí hojivo na poštípanú či spálenú pokožku aj na popálenie pri neopatrnej manipulácii s ohňom a horúcimi predmetmi. Má taktiež regeneračné aj preventívne účinky pri ochrane pokožky.

Ak už máte v nevyhnutných piknikových doplnkoch jasno, v neposlednom rade netreba zabudnúť ani na to, že na piknik treba vyraziť náležite oblečený – teda tak, aby ste boli chránení pred uštipnutím a súčasne aby vás nezaskočila ani nečakaná búrka.

Ak na všetky tieto hrozby budete myslieť vopred, ešte skôr než si sadnete na bicykel a vyrazíte do lesa, nemalo by sa stať, že sa váš piknik zmení na pohromu. 🙂

piknik v lese

cross