4 tipy, ako chrániť pokožku

1. Akú kozmetiku používať počas chladných mesiacov?

Každý z nás vie, že starať sa o svoju pleť je dôležité, avšak málokto vie ako. Určite by ste nemali siahnuť po akomkoľvek kréme na tvár. Áno, láka nás pekný obal či podmanivá vôňa, ale tie našu suchú pokožku hydratovať nebudú. O jej hydratáciu sa počas chladnejších mesiacov starajú zložky obsiahnuté v kréme.

Kedy by sme teda mali pleť hydratovať? Nikdy nie počas dňa, ale až večer. Ak sa krémujete pred odchodom do práce, mali by ste si vybrať o čosi hutnejšie krémy na báze olejov. Voda je síce vyhlásený všeliek, ale v tomto prípade by boli krémy na báze vody viac na škodu ako na úžitok. Odporúča sa používať aj oleje, napríklad obľúbený kokosový. Ten je obsiahnutý aj v našom kréme via natura Rejuvenator, ktorý kombinuje BIO beta glukán a extra panenský BIO kokosový olej. Tieto zložky spolu dokonale ladia, a tak vytvárajú jedinečnú emulziu, ktorá pozitívne vplýva na hydratáciu, ochranu a rejuvenizáciu pleti.

via Natura Rejuvenator

Pozitívne účinky kokosového oleja

  • Zmierňuje suchosť pokožky
  • Vyživuje pokožku
  • Vďaka svojim antibakteriálnym a upokojujúcim vlastnostiam hydratuje lepšie ako iné rastlinné oleje
  • Poskytuje úľavu od veľmi suchej a popraskanej pokožky
  • Podporuje hojenie rán

V rámci starostlivosti o pokožku nezabúdajte ani na pery, na ich hydratáciu sú vhodné balzamy, tak si jeden nezabudnite pribaliť do kabelky.

2. Radšej sa sprchujte

Už len pomyslenie na horúci kúpeľ po náročnom a chladnom dni zahreje na duši. Ako však býva zvykom, tieto slasti síce potešia našu myseľ a zlepšia náladu, horšie to však už býva s reakciou organizmu. Ak by pokožka vedela rozprávať, určite by tejto aktivite povedala rázne NIE! Dlhý pobyt vo vani s horúcou vodou zbavuje pokožku ochranných olejov rýchlejšie ako vlažná či teplá voda v sprche. Určite nechceme, aby ste sa tohto potešenia nadobro vzdali, skúste to však aspoň obmedziť.

sprchovanie

3. Pitný režim nie je len bezvýznamný pojem

V lete sme mali vo zvyku piť ostošesť. V chladnejšom počasí nás to už trošku opúšťa, ale pitný režim by sa mal dodržiavať počas celého roka, takže netreba naň zabúdať. Jeho nedodržiavanie sa môže negatívne odzrkadliť na pokožke aj na zvýšenom pocite únavy, ktorý je beztak súčasťou skracujúcich sa dní.

pitný režim

4. Noste dostatočne teplé oblečenie a vyhýbajte sa teplotným rozdielom

Extrémne výkyvy teplôt sú to najhoršie pre našu pokožku. Neprimerane suchý vzduch negatívne pôsobí nielen na kožu, ale aj na dýchacie cesty. Vypnutie radiátorov však u niekoho neprichádza v úvahu, preto je výborným riešením zaobstarať si zvlhčovač vzduchu, ktorý v týchto mesiacoch uvidíte takmer v každej reklame, stačí si len vybrať. Jednou z možností je aj sušenie bielizne vo vnútri, aj tento trik zvlhčuje vzduch v miestnosti. Hlavne však nezabúdajte vetrať, čerstvý vzduch ešte nikdy nikomu neublížil.

A čo oblečenie? Jednoducho a stručne: počasiu primerané oblečenie je vašou najväčšou výhrou.

cross