Na hlivu ustricovú sa vyberte už dnes

Je známe, že hliva ustricová má blahodarné účinky na ľudský organizmus. Nie je to však jediné pozitívum, ktoré nám ponúka. V kuchyni je ako doma a vyprážaná v trojobale dokáže hravo prekonať aj kurací rezeň. Každému jedlu dodá tú správnu chuť a je výbornou náhradou mäsa v akomkoľvek pokrme. Najlepšia je čerstvá, lenže kedy sa na ňu vybrať do lesa?

 

Kedy ísť na hlivu ustricovú?

Najlepšie sa hlive ustricovej darí pri teplote do 25 °C. Ak sa na ňu chystáte, mali by ste sa vybrať do lesa čím skôr. O týždeň tu už možno nebude, pretože leto nie je jej najobľúbenejšie obdobie. Hliva ustricová rastie v trsoch a nájsť ju môžete predovšetkým na kmeňoch alebo pňoch listnatých stromov (na bukoch a topoľoch). V prípade, že by ste to nestihli, nezúfajte, na hlivových farmách si ju môžete zakúpiť počas celého roka a rovnako ju nájdete aj v obchodoch.

Čo obsahuje hliva ustricová?

Z hlivy si môžete pripraviť napríklad úžasný hlivový perkelt, chutný hlivový guláš či klasickú hlivovú polievku. Jednoducho, možností je neúrekom. Obsahuje viacero užitočných vitamínov zo skupiny B, ďalej vitamíny C, D a K, ktoré sú nevyhnutné na zdravé fungovanie nášho organizmu. Je vhodným zdrojom rastlinných (či skôr neživočíšnych, nakoľko hliva je huba, nie rastlina ) aminokyselín a minerálov. Pre ľudský organizmus je však najdôležitejšia látka beta glucan.

Hliva ustricová

U nás sa beta glucan extrahuje z čerstvej hlivy ustricovej, nie zo sušenej, pretože vďaka tomu ponúka nielen najvyššiu kvalitu, ale aj najlepšiu možnú účinnosť. Ďalšou výhodou je aj fakt, že hliva, ktorá sa používa na výrobu beta glucanu, pochádza z ekologického poľnohospodárstva.

Ak máte oslabenú imunitu a vaše telo si pýta viac ako len hlivový perkelt, tak siahnite po výživových doplnkoch s obsahom beta glucanu, ktorý sa získava z hlivy ustricovej a ktorý zabezpečuje, aby bola naša imunita v poriadku.

Ing. Adrián Doboly
Je odborníkom na imunitu a beta glukán. Problematike beta glukánu a podrobnému skúmaniu jeho účinkov na zdravie sa venuje v spoločnosti Natures už 20 rokov. Spolupracoval na výrobe niekoľkých výrobkov na podporu imunity s obsahom beta glukánu pre dospelých a tiež pre deti. Aktívne sa vzdeláva v oblasti a problematike výživových doplnkov.

Sledujte nás na našom Instagrame

DIVOKÉ BYLINKY V KUCHYNI 🥗 Odborníčky na divoké rastliny Diany Mozolákovej, známej pod prezývkou @divokastrava sme sa...
Mama je prvý človek, ktorý nás učí láske. ❤️ Tento Deň matiek jej poďakujte tým najkrajším spôsobom – starostlivosťou o...
MÁJOVÁ SÚŤAŽ 💌🎁 Máj, lásky čas! A čo znamená láska pre vás? Napíšte nám to do komentára! Podeľte sa s nami o svoj pohľad...
UMYLI STE SI DNES RUKY? 🧼 5. mája sme si pripomenuli Svetový deň hygieny rúk. Práve ruky sú najčastejšou cestou prenosu...
🌿 OBJAVTE TIPY PRE ZDRAVÝ ŠTART DO JARI! Jar je čas obnovy – príroda sa prebúdza a naše telo si zaslúži rovnakú...
Za zdravím sa treba vydať každé ráno 💪🌿 V rámci našej rannej rutiny nezabúdame na posilnenie imunity – Beta Glucan 120 je...
🌿 PRÍRODA JE NAŠA INŠPIRÁCIA 🍃 Každý deň nám príroda ukazuje svoju silu, harmóniu a krásu. Je zdrojom zdravia, energie aj...
🛡️ POSILNITE IMUNITU S BETA GLUCANOM! 🌿 Silná imunita je kľúčom k zdraviu po celý rok, no na jar ju treba ešte viac...
🌍 DEŇ ZEME – PRÍRODA NÁM DÁVA TO NAJLEPŠIE, MY JU CHRÁNIME 🌿 22.apríla si pripomíname Deň Zeme, no pre nás v NATURES je...