Blog, Strana 5

Zdravé predsavzatia!

Končiaci sa rok 2020 bol v mnohých smeroch náročný. Kým v minulosti sme si na prelome rokov dávali predsavzatia, že sa zdokonalíme v angličtine, konečne si na vlastné oči pozrieme Sochu slobody a že si budeme pravidelne robiť poriadok vo fotkách v smartfóne, tento rok si všetci želáme iba jediné – zdravie!

Bez predsavzatí však zostať nemusíme, mnohé z nich môžu podporiť zdravie a imunitný systém. Môžeme si dať napríklad sľub, že nebudeme tráviť hodiny pred počítačom alebo televíznou obrazovkou, málo spávať, zbytočne sa hádať, prejedať sa, piť alkohol a, samozrejme, fajčiť. Alebo si vyberte niektoré z troch nasledujúcich predsavzatí, určite tým urobíte dobre svojej imunite.

Pohybom k podpore imunity

Akákoľvek fyzická aktivita, pri ktorej zapojíme svaly celého tela a rozprúdime krv v žilách, je zdraviu prospešná. Kto chce byť v roku 2021 zdravý, ten si môže dať predsavzatie, že každý druhý deň strávi aspoň 40 minút rýchlou chôdzou (napríklad cestou do/z práce), bude chodiť výlučne po schodoch, pokiaľ netreba ísť vyššie ako na 12. poschodie (potom je to pre netrénovaný organizmus skôr šok než pomoc) a na raňajky si dá kúsok čerstvého ovocia alebo zeleniny. Také jednoduché, také zdraviu prospešné.

prechádzka v prírode

Má otužovanie vplyv na imunitu?

Skvelým spôsobom, ako si posilniť telo aj ducha, je otužovanie. Nie náhodou sa tejto aktivite začalo venovať veľké množstvo ľudí. „Pravidelný niekoľkominútový pobyt v studenej vode je bez debaty prospešný. Otužilý organizmus je odolnejší voči vírusom, preto pri otužilcoch zaznamenávame nižší výskyt rôznych prechladnutí, pričom aj ich priebeh je omnoho ľahší a trvanie kratšie,“ hovorí praktický lekár a zakladateľ združenia Ľadové medvede MUDr. Jozef Makai.

Plávanie a kúpanie sa v otvorenej vode považuje za športové otužovanie a je to adrenalínový šport. Imunitu však podporuje aj tzv. rekreačné otužovanie, kam patrí ranná studená sprcha (max. 3 minúty, bez namáčania hlavy), saunovanie či beh alebo bicyklovanie v ľahkom oblečení.

Voda je takmer všeliek, pite ju!

Žiadne predsavzatie na dobré zdravie a podporu imunity sa nezaobíde bez dostatočného príjmu tekutín. Voda je jednoducho život a hojne sa odporúča užívať aj počas choroby. Primeraný pitný režim totiž pomáha obličkám filtrovať krv od nečistôt, zvyškov odumretých buniek a patogénov.

Nedostatočný pitný režim teda (okrem iného) neuľahčuje prácu obličkám, práve naopak, prispieva k ich poškodeniu. „Každý z nás má nejakú imunitnú výbavu a vplyvom životného štýlu ju buď posilňuje, alebo oslabuje. Základom silnej obranyschopnosti je rovnováha medzi pokojom a pohybom, nezaobíde sa bez vyváženej stravy, dostatočného prísunu vitamínov, minerálov a stopových prvkov, bez pobytu na čerstvom vzduchu a zdravého spánku,“ vymenúva spôsoby, ako si podporiť imunitu, náš odborník Adrián Doboly. A určite pomôžu aj výživové doplnky s beta glukánom.

Všetci teraz vieme, aké zdravé predsavzatia si dať do nového roka a tak podporiť svoju imunitu a zdravie. V skratke nám môže pomôcť:

  • dlhý a kvalitný spánok,
  • vyvážená strava plná ovocia a zeleniny,
  • príjemná prechádzka,
  • oddych
  • či dokonca otužovanie.

Ing. Adrián Doboly
Je odborníkom na imunitu a beta glukán. Problematike beta glukánu a podrobnému skúmaniu jeho účinkov na zdravie sa venuje v spoločnosti Natures už 20 rokov. Spolupracoval na výrobe niekoľkých výrobkov na podporu imunity s obsahom beta glukánu pre dospelých a tiež pre deti. Aktívne sa vzdeláva v oblasti a problematike výživových doplnkov.
Ktoré vianočné darčeky sú zárukou spokojnosti a zdravia?

Zdravie je v súčasnej dobe ešte cennejšie než kedykoľvek predtým a za peniaze sa kúpiť nedá. Čo sa však kúpiť dá, to je podpora zdravia a imunity. Prinášame tipy na originálne vianočné darčeky pre ženy, mužov, deti aj rodičov, ktorým sa potešia aj im prospejú.

Počuli ste o tom, že beta glukán – prírodný výťažok z hlivy ustricovej – je známy svojimi priaznivými účinkami na funkcie imunitného systému? Jeho blahodarné účinky sa opakovane preukazujú v stovkách experimentov a štúdií na celom svete. U nás na Slovensku máme dostatok bezpečných a overených výživových doplnkov s beta glukánom, ktorých účinné zložky pôsobia na správnu funkciu imunity.

Pre unavených dospelých

Čo si najviac želajú dospeláci? Zdravie, pokoj, čas na blízkych a na oddych. Darček, ktorý by to všetko zahŕňal v jednom, ešte nikto nevymyslel, ale spomínané želania môžete splniť aspoň čiastočne. Rýchly život sa odrazí na psychickej i fyzickej forme každého dospelého, preto nie je na škodu ich organizmus podporiť. Existuje lepší čas na darovanie vitality než na Vianoce? Výživový doplnok Beta Glucan 500 nie je len originálnym darom, ale aj krokom k lepšej fyzickej a psychickej vitalite. Rôzne výskumy a štúdie hovoria, že výťažky z čerstvej hlivy ustricovej podporujú obnovu buniek a prispievajú k posilňovaniu imunity aj k celkovej regenerácii. Zo štedrého daru budú dospelí čerpať celé mesiace!

Ideálny darček pre starých rodičov

Ľudia vo vyššom veku už tak nebojujú s nedostatkom času, zato ich zdravie je oveľa krehkejšie, pretože ich imunitný systém je už starý a nedokáže tak pružne reagovať na výzvy. Život im strpčujú rôzne diagnózy a občas ich trápi aj melancholická nálada. Vianoce sú časom, kedy ich srdcia hreje spoločnosť rodiny, cítia sa lepšie, sú veselší. Doprajte im tento pocit počas celého roka vhodným vianočným darčekom – Beta Glucan 500+, ktorý je obohatený o vitamín D. Aby zdravie, nálada a psychická pohoda boli o čosi lepšie.

Pre najväčších fanúšikov Vianoc

Vianoce najviac milujú deti. Nie je dôvod, aby si pod stromčekom okrem hračiek či kníh nenašli aj zdravý darček. Napríklad ovocné Glukanky alebo šípkové GluCandy. Chutia ako cukríky a deti ich papajú rovnako nadšene ako sladkosti, hoci je to dávka zdraviu prospešných vecí. Aká úľava pre rodičov! Len pozor na prekročenie maximálnej odporúčanej dennej dávky. Príliš veľa cukru a vitamínu C môže pôsobiť laxatívne! Zároveň napriek tomu, že GluCandy obsahujú cukor, je ho v 1 tablete iba zlomok z množstva, ktoré sa nachádza v klasickom cukríku alebo inej cukrovinke.

Glukanky obsahujú ideálnu kombináciu beta glukánu, multivitamínového komplexu a xylitolu, ktorý pomáha k udržaniu mineralizácie zubov. Preto sa nemusíte báť, že sladkým darčekom prispejete k zubnému kazu.

Vianočné must have

Spýtajte sa žien, či by neboli sklamané, keby si pod stromčekom nenašli aspoň jeden balíček s kvalitnou kozmetikou. 9 z 10 by to vážne rozľútostilo. Naopak, veľkú radosť a úsmev na tvári vyčaruje regeneračné sérum v bio kvalite, ktoré pleť vyživuje, hydratuje a nedovolí vráskam, aby sa tvorili rýchlosťou blesku. Toto dokáže via natura Rejuvenator s vysokočistým BIO beta glukánom a BIO panenským kokosovým olejom. Odmenou pre „Ježiška“ za takýto originálny darček bude minimálne jedna veľká pusa a nadšená žiara v očiach ženy. Bez ohľadu na jej vek, páni!

Ing. Adrián Doboly
Je odborníkom na imunitu a beta glukán. Problematike beta glukánu a podrobnému skúmaniu jeho účinkov na zdravie sa venuje v spoločnosti Natures už 20 rokov. Spolupracoval na výrobe niekoľkých výrobkov na podporu imunity s obsahom beta glukánu pre dospelých a tiež pre deti. Aktívne sa vzdeláva v oblasti a problematike výživových doplnkov.
Sila spoločnosti spočíva v sile jednotlivca. V prípade imunity to platí stonásobne

Viete, aký je rozdiel medzi individuálnou a kolektívnou imunitou? Ak nie, tak zrejme nie ste dôslední ani pri starostlivosti o tú svoju jedinú, nesmierne dôležitú, ktorú by ste mali podporovať každý deň a počas celého roka. Iba tak na konci dňa dospejete k silnej kolektívnej imunite. Poďme na to, ale pekne poporiadku…

 

Ak chcete viesť bezstarostný, plnohodnotný a zdravý život, mali by ste dbať o to, aby bola vaša imunita dostatočne silná.  S oslabenou imunitou to teda nebýva vôbec ľahké.

Čo je to individuálna imunita?

Lekári imunitu rozlišujú na viacerých úrovniach. Z odborného hľadiska je vrodená, získaná, aktívna, pasívna, prirodzená, umelo navodená… Pri každom jednotlivcovi je však v komplexe imunitného systému podstatné, ako dlho dokáže odolávať vírusom a baktériám, ktoré sú pôvodcami ochorení rôzneho druhu. Ak ste chorí iba z času na čas, máte dôvod na radosť, pretože váš imunitný systém je pri plnej sile. „Keď je však človek na choroby náchylný, mal by okamžite zbystriť pozornosť a začať posilňovať svoj oslabený imunitný systém. Takisto by som odporučil pouvažovať, či nie je niečo, čím sa dá organizmu pomôcť, aby doplnil svoje energetické zásoby, napríklad dopriať si pár nocí dlhší a kvalitnejší spánok,“ radí náš odborník Adrián Doboly. Ten, navyše, pozná osvedčenú pomoc v podobe kapsúl s obsahom beta glukánu, ktorý sa spracúva mikronizáciou, aby sa dosiahol najvyšší možný účinok.

Môže kolektívnu imunitu ovplyvniť jednotlivec?

Práve o to ide! Silnú kolektívnu imunitu získame iba vtedy, ak dokážeme ako spoločnosť odolávať šíreniu infekcií a vzniku lokálnych epidémií, respektíve rozsiahlych pandémií. Bez zdravých jednotlivcov to nebude nikdy možné, o čom nás presvedčili najmä uplynulé týždne. Slovensko sa, našťastie, zaradilo medzi imunitne silné a zároveň zodpovedné krajiny, no na slabú kolektívnu imunitu doplatilo napríklad Taliansko. Aj v tomto prípade platí, že kvapka prevencie je lepšia ako more liečby. Prevencia vo forme povinného nosenia rúška v rámci balíka iných opatrení bola, zdá sa, optimálnym riešením.

 Tipy, ako docieliť silnú kolektívnu imunitu

  • Posilňovanie imunity zdravou stravou, výživovými doplnkami s obsahom beta glukánu či otužovaním, jednoducho a stručne – vedením zdravého životného štýlu.
  • Regenerácia organizmu a minimalizácia stresu – veľa ľudí vplyvom negatívnych správ trpelo výraznými problémami spôsobenými nadmerným stresom.
  • Prevencia
  • Očkovanie

zdravá strava

Ing. Adrián Doboly
Je odborníkom na imunitu a beta glukán. Problematike beta glukánu a podrobnému skúmaniu jeho účinkov na zdravie sa venuje v spoločnosti Natures už 20 rokov. Spolupracoval na výrobe niekoľkých výrobkov na podporu imunity s obsahom beta glukánu pre dospelých a tiež pre deti. Aktívne sa vzdeláva v oblasti a problematike výživových doplnkov.
Sme to, čo jeme – ako súvisí naša strava s imunitou?

Už od malička nás učia, že pestrá a vyvážená strava je kľúčom k zdraviu. Nemala by to byť žiadna veda. Zdravo sa stravujeme, keď prijímame dostatok všetkých potrebných živín: sacharidov, tukov, bielkovín, vlákniny, minerálov a vitamínov. Ak sa však budeme obmedzovať, niečo začne nášmu telu chýbať.

Čo ovplyvňuje stravovanie človeka?

  • Vegetariáni verzus mäsožravci

Prívrženci rôznych stravovacích systémov radi diskutujú o tom, ktorá strava je zdravšia. Mäso je vynikajúcim zdrojom proteínu, ktorý sa ťažko nahrádza, vegetariáni zase prijímajú viac vlákniny a vitamínov z rastlinných zdrojov. Rozhodujúce je, ako si poskladáme jedálniček.

  • Ročné obdobie

Sme geneticky naprogramovaní chrániť sa pred zimou a práve preto v chladných mesiacoch jeme viac. Americká štúdia ukázala, že čím sú dni tmavšie a kratšie, tým vyšší je náš denný príjem, a to až o 200 kalórií! Mnohé faktory ako psychické a fyzické zdravie však môžu mať na stravovanie omnoho väčší vplyv než zmena počasia.

vegetariáni vs. mäsožravci

Ovplyvňuje strava imunitu?

Tak ako rôzne zmeny ovplyvňujú naše stravovanie, to, čo jeme, má veľký dosah na organizmus a jeho schopnosť brániť sa. Najviac sa to odzrkadľuje na podvýžive. Množstvo štúdií potvrdzuje, že podvyživení ľudia s BMI nižším ako 18,5 trpia deficitom dôležitých makro- a mikronutrientov, v dôsledku čoho ich organizmus nedokáže fungovať správne. Pre nedostatok živín dochádza k lámavosti nechtov, vypadávaniu vlasov či hormonálnej disbalancii. „V takýchto prípadoch je dôležité dopĺňať živiny výživovými doplnkami na prírodnej báze. Ak trpí aj imunita, ideálne aj s obsahom beta glukánu, ktorý ju výrazne posilňuje,“ hovorí odborník na imunitu Ing. Adrián Doboly. Rovnako je dobré do jedálnička zaradiť aj potraviny, ktoré priaznivo vplývajú na imunitný systém.

Nedostatok výživných látok sa prejavuje aj u obéznych ľudí, ktorí prijímajú priveľa „prázdnych kalórií“ – energeticky bohatých jedál, ktoré však namiesto vitamínov a prirodzených zložiek stravy obsahujú priveľa cukru a tukov. Aj obézneho človeka tak istým spôsobom môžeme považovať za podvyživeného.

strava a imunita

Ako posilniť imunitu?

beta glukán

Ing. Adrián Doboly
Je odborníkom na imunitu a beta glukán. Problematike beta glukánu a podrobnému skúmaniu jeho účinkov na zdravie sa venuje v spoločnosti Natures už 20 rokov. Spolupracoval na výrobe niekoľkých výrobkov na podporu imunity s obsahom beta glukánu pre dospelých a tiež pre deti. Aktívne sa vzdeláva v oblasti a problematike výživových doplnkov.
Vplýva kvalitný spánok na imunitu?

Ako veľmi je dôležitá kvalita spánku?

Zdá sa, že dôležitosť spánku podceňujeme úplne neodôvodnene. Má totiž nezanedbateľné účinky na náš organizmus aj imunitu. Ak trpíme jeho nedostatkom, telo trpí tiež a nedokáže fungovať normálne. Vďaka spánku sa vieme lepšie sústrediť, v škole aj v práci podávame kvalitnejšie výkony. Ak málo spíme, bývame náladoví, nervózni a v konečnom dôsledku sa zvyšuje riziko depresie. Odborníci z Chicagskej univerzity poukazujú na to, že ak sa snažíme schudnúť a spíme dostatočne, schudneme viac než tí, čo ponocujú. Inými slovami, keď spíme, naše telo sa regeneruje, udržuje správny chod telesných funkcií, chráni našu imunitu a znižuje riziko rôznych ochorení a zápalov.

unavená žena

Ako dlho by sme mali spať?

To, ako dlho spať, závisí aj od veku. Neexistuje jedna správna odpoveď, pretože predškolák potrebuje stráviť v posteli viac hodín než niekto v produktívnom veku. V priemere by mal dospelý človek spávať 7 až 9 hodín denne, školáci 9 až 11 hodín a predškoláci potrebujú dokonca až 13 hodín spánku.

5 fáz spánku

  • REM spánok – slabšia fáza spánku, bdenie
  • NON REM 1 – prechod medzi bdením a spánkom
  • NON REM 2 – ľahký spánok
  • NON REM 3 – fáza hlbokého spánku
  • NON REM 4 – najhlbšia a najsilnejšia fáza spánku

REM spánok

Cyklus spania rozdeľujeme do piatich fáz a nie každá z nich je rovnako kvalitná. Za pozornosť stojí tzv. REM spánok, ktorý tvorí okolo 25 % spánku dospelých ľudí. Počas tejto fázy je mozog takmer rovnako aktívny ako počas dňa – snívame. Najväčšie benefity z neho má naša pamäť, schopnosť učiť sa a nálada.

spiaca žena

Čo má spoločné spánok s posilnením imunity u dospelých?

Poriadny spánok nám síce na 100 % nezaručí, že nikdy neochorieme, ale významne posilňuje našu imunitu. Je to vďaka produkcii cytokínov a proteínov, ktoré nás chránia pred rôznymi infekciami. Produkujú aj uvoľňujú sa počas spánku. Keď trpíme chronickým deficitom spánku, schopnosť nášho tela odpovedať na ohrozenie sa znižuje. Bohužiaľ, nie vždy je možné dodržiavať správny spánkový rytmus. „Aby sme si chránili zdravie, okrem spánku je dobré posilniť imunitu aj účinnými látkami. Ak imunitný systém nepracuje správne, efektívne a dostatočne rýchlo, nie je schopný chrániť organizmus pred patogénmi. Výsledkom je chorobný stav. Klinické štúdie ukazujú, že beta glukán je schopný aktivovať imunitný systém, optimalizovať jeho funkcie do normálnej a prirodzenej úrovne, čo vedie k tomu, že telo je schopné brániť sa pred infekciami,“ vysvetľuje náš odborník Ing. Adrián Doboly.

Beta glucan 500+

Ako na dobrý spánok?

  • Chodievajte do postele v pravidelnom čase.
  • Aspoň hodinu pred spaním nepozerajte do obrazoviek, nakoľko vydávajú modré svetlo, ktoré narúša cirkadiánny rytmus organizmu a navodzuje organizmu dojem, že je deň. Barličkou môže byť zníženie jasu a nastavenie filtra modrého svetla v zariadení, ktoré dodá obrazu červenkastý nádych.
  • Zaobstarajte si komfortný matrac.
  • Pravidelne cvičte.
  • Vytvorte si pred spaním rituál, vďaka ktorému sa zrelaxujete, a pripravte si izbu tak, aby vás pri spánku nič nerušilo – zbytočné svetlo ani zvuk.

Ing. Adrián Doboly
Je odborníkom na imunitu a beta glukán. Problematike beta glukánu a podrobnému skúmaniu jeho účinkov na zdravie sa venuje v spoločnosti Natures už 20 rokov. Spolupracoval na výrobe niekoľkých výrobkov na podporu imunity s obsahom beta glukánu pre dospelých a tiež pre deti. Aktívne sa vzdeláva v oblasti a problematike výživových doplnkov.
Posilnite si imunitu na Vianoce – 4 tipy na zdravé vianočné darčeky!

Zimou oslabená imunita potrebuje podporu a nájsť si kúsok zdravia pod stromčekom je prianím asi každého z nás. Čo tak vymeniť ponožky a podobné drobnosti za „dávku zdravej vzpruhy“ pre svojich blízkych? Aby ste si s výberom nemuseli lámať hlavu, pripravili sme štyri tipy na vianočné beta glukánové prekvapenia. Tak šup, šup, môžete sa pustiť do výberu.

 

Tip na darček pre dospeláka

Priemerný dospelák dostáva pod stromček zvyčajne teplé ponožky, rukavice či čiapku. Skúste však byť tento rok o niečo kreatívnejší a vyberte ešte čosi iné, čo vytvorí telu „nepriestrelný ochranný štít“. Za ten sa vám vaši blízki určite poďakujú. Výživové doplnky s obsahom beta glukánu sú na to ako stvorené. Stačí tak málo, aby ste dali zbohom oslabenej imunite.

rodina na Vianoce

Tip na doplnkový darček pre deti

Pošlite deti sánkovať sa bez obavy o ich zdravie. Zima ponúka nekonečné možnosti snehových radovánok. Množstvo ľudí a prílišná fyzická námaha oslabujú imunitný systém, ktorý sa tak stáva náchylnejším na choroby. Práve preto je dobré svoje ratolesti vybaviť na cestu sladkým dúškom jahodového sirupu s obsahom beta glukánu a vitamínu C. Bunky tak budú chránené pred oxidačným stresom a prispejú taktiež k normálnemu energetickému metabolizmu vašich detí.

darček pre dieťa

Tip na darček pre ženu

Chladom vyštípané červené líčka sú typickou zimnou ozdobou. Pokožka však mrazom trpí a pokiaľ nie je dostatočne silná, môžu sa na nej objaviť malé trhlinky a ranky. Regenerácia je v takomto období priam nutná a zabezpečiť ju dokáže výnimočná kombinácia BIO beta glukánu a BIO panenského kokosového oleja ukrytá v jemnom kréme via natura Rejuvenator. Dokáže zlepšiť metabolizmus kože, urýchliť hojenie raniek, zredukovať vrásky a ochrániť pokožku aj pred nenápadným zimným slnečným žiarením. O krásu a zdravie sa predsa treba starať v každom počasí. Je to jednoducho skvelý darček pre akúkoľvek žienku vo vašej rodine.

via Natura Rejuvenator

Tip na darček pre domácich miláčikov

Vianoce sú o celej rodine, do ktorej nepochybne patria aj domáci miláčikovia. Beta glukán sirup pre zvieratá je vynikajúci na posilnenie imunity aj u zvierat a navyše je ľahko stráviteľný vďaka svojej tekutej forme. Aby ste štvornohým priateľom zabezpečili celkovú pohodu a pomohli im vyhnúť sa ochoreniam, zadovážte im namiesto nového trblietavého obojka podporu zdravia počas celého roka. Beta glukán je totiž vhodný aj pri opakovaných infekčných ochoreniach a v obdobiach zvýšenej psychickej a fyzickej záťaže zvieraťa.

beta glukán sirup pre zvieratá

Ing. Adrián Doboly
Je odborníkom na imunitu a beta glukán. Problematike beta glukánu a podrobnému skúmaniu jeho účinkov na zdravie sa venuje v spoločnosti Natures už 20 rokov. Spolupracoval na výrobe niekoľkých výrobkov na podporu imunity s obsahom beta glukánu pre dospelých a tiež pre deti. Aktívne sa vzdeláva v oblasti a problematike výživových doplnkov.
Šípky, bomba v podobe vitamínu C

Jeseň je v plnom prúde a spolu s ňou útočia na náš organizmus aj rôzne ochorenia. Určite poznáte ten pocit, keď bojujete s kašľom a plným nosom a vaša nálada klesá na bod mrazu. Pomôcť v boji s oslabenou imunitou však môžu šípky, ktoré možno nazvať aj prírodným multivitamínom.

 

Čo obsahujú šípky?

Tieto plody na kríkoch ruží sú bohaté na celý rad vitamínov ako A, B, E, najmä však vitamín C a minerály ako horčík, vápnik a železo. Ich najznámejším spôsobom využitia je varenie čaju na posilnenie organizmu. Nápoj je vhodný najmä pri nachladnutí, ale aj rôznych infekciách, upokojuje a pomáha napríklad aj pri jarnej únave. Keďže pôsobí močopudne, možno ho užívať aj v prípade ochorení močových ciest alebo obličiek. Známy je aj jeho pozitívny účinok na kŕčové žily a spevnenie cievnych stien. Šípky však majú blahodarné účinky na naše telo aj zvonka, a to vo forme rôznych olejov alebo krémov.

šípkový čaj

Kedy je vhodný zber šípok?

Dozrievajú najmä v októbri a novembri, ale nájsť ich na kríkoch možno až do prvých mrazov. Zber šípok je veľmi účinným krokom pri podpore imunitného systému. Okrem čaju sa z nich dajú vyrobiť chutné zaváraniny, džemy, sirupy. V prípade, že patríte k zaneprázdneným, ktorí však chcú svojim deťom počas zimy dopriať dostatok vitamínu C a posilniť ich imunitu, môžete tak urobiť aj prostredníctvom výživových doplnkov, napríklad pastiliek GluCandy s extraktom zo šípok a beta glukánu, ktoré dokážu efektívne nakopnúť imunitu vašich detí. Každý rodič určite vie, že najmenších je niekedy veľmi ťažké donútiť, aby jedli dostatok vitamínov, ktoré sú obsiahnuté v ovocí a zelenine. Kombinácia šípok a beta glukánu však efektívne dokáže podporiť ich obranyschopnosť. „Výhodou beta glukánu je, že dokáže regulovať imunitný systém a pomôcť mu čeliť všadeprítomným infekciám. Vďaka pôsobeniu na receptory imunitných buniek dokáže zvýšiť ich aktivitu,” vysvetľuje náš odborník na imunitu Ing. Adrián Doboly.

GluCandy

A na záver vám prezradíme malé tajomstvo, GluCandy sú také chutné, že sa ich nebudú vedieť nabažiť nielen vaše deti, ale ani vy. Tak hor sa do obrany imunitného systému! 🙂

Ing. Adrián Doboly
Je odborníkom na imunitu a beta glukán. Problematike beta glukánu a podrobnému skúmaniu jeho účinkov na zdravie sa venuje v spoločnosti Natures už 20 rokov. Spolupracoval na výrobe niekoľkých výrobkov na podporu imunity s obsahom beta glukánu pre dospelých a tiež pre deti. Aktívne sa vzdeláva v oblasti a problematike výživových doplnkov.
4 tipy, ako chrániť pokožku

1. Akú kozmetiku používať počas chladných mesiacov?

Každý z nás vie, že starať sa o svoju pleť je dôležité, avšak málokto vie ako. Určite by ste nemali siahnuť po akomkoľvek kréme na tvár. Áno, láka nás pekný obal či podmanivá vôňa, ale tie našu suchú pokožku hydratovať nebudú. O jej hydratáciu sa počas chladnejších mesiacov starajú zložky obsiahnuté v kréme.

Kedy by sme teda mali pleť hydratovať? Nikdy nie počas dňa, ale až večer. Ak sa krémujete pred odchodom do práce, mali by ste si vybrať o čosi hutnejšie krémy na báze olejov. Voda je síce vyhlásený všeliek, ale v tomto prípade by boli krémy na báze vody viac na škodu ako na úžitok. Odporúča sa používať aj oleje, napríklad obľúbený kokosový. Ten je obsiahnutý aj v našom kréme via natura Rejuvenator, ktorý kombinuje BIO beta glukán a extra panenský BIO kokosový olej. Tieto zložky spolu dokonale ladia, a tak vytvárajú jedinečnú emulziu, ktorá pozitívne vplýva na hydratáciu, ochranu a rejuvenizáciu pleti.

via Natura Rejuvenator

Pozitívne účinky kokosového oleja

  • Zmierňuje suchosť pokožky
  • Vyživuje pokožku
  • Vďaka svojim antibakteriálnym a upokojujúcim vlastnostiam hydratuje lepšie ako iné rastlinné oleje
  • Poskytuje úľavu od veľmi suchej a popraskanej pokožky
  • Podporuje hojenie rán

V rámci starostlivosti o pokožku nezabúdajte ani na pery, na ich hydratáciu sú vhodné balzamy, tak si jeden nezabudnite pribaliť do kabelky.

2. Radšej sa sprchujte

Už len pomyslenie na horúci kúpeľ po náročnom a chladnom dni zahreje na duši. Ako však býva zvykom, tieto slasti síce potešia našu myseľ a zlepšia náladu, horšie to však už býva s reakciou organizmu. Ak by pokožka vedela rozprávať, určite by tejto aktivite povedala rázne NIE! Dlhý pobyt vo vani s horúcou vodou zbavuje pokožku ochranných olejov rýchlejšie ako vlažná či teplá voda v sprche. Určite nechceme, aby ste sa tohto potešenia nadobro vzdali, skúste to však aspoň obmedziť.

sprchovanie

3. Pitný režim nie je len bezvýznamný pojem

V lete sme mali vo zvyku piť ostošesť. V chladnejšom počasí nás to už trošku opúšťa, ale pitný režim by sa mal dodržiavať počas celého roka, takže netreba naň zabúdať. Jeho nedodržiavanie sa môže negatívne odzrkadliť na pokožke aj na zvýšenom pocite únavy, ktorý je beztak súčasťou skracujúcich sa dní.

pitný režim

4. Noste dostatočne teplé oblečenie a vyhýbajte sa teplotným rozdielom

Extrémne výkyvy teplôt sú to najhoršie pre našu pokožku. Neprimerane suchý vzduch negatívne pôsobí nielen na kožu, ale aj na dýchacie cesty. Vypnutie radiátorov však u niekoho neprichádza v úvahu, preto je výborným riešením zaobstarať si zvlhčovač vzduchu, ktorý v týchto mesiacoch uvidíte takmer v každej reklame, stačí si len vybrať. Jednou z možností je aj sušenie bielizne vo vnútri, aj tento trik zvlhčuje vzduch v miestnosti. Hlavne však nezabúdajte vetrať, čerstvý vzduch ešte nikdy nikomu neublížil.

A čo oblečenie? Jednoducho a stručne: počasiu primerané oblečenie je vašou najväčšou výhrou.

Ing. Adrián Doboly
Je odborníkom na imunitu a beta glukán. Problematike beta glukánu a podrobnému skúmaniu jeho účinkov na zdravie sa venuje v spoločnosti Natures už 20 rokov. Spolupracoval na výrobe niekoľkých výrobkov na podporu imunity s obsahom beta glukánu pre dospelých a tiež pre deti. Aktívne sa vzdeláva v oblasti a problematike výživových doplnkov.
Ako posilniť imunitu škôlkara?

Starostlivosť o zdravie dieťaťa je ťažký oriešok. Kým je doma, ako-tak sa držíte, choroby vás obchádzajú, ale hneď po nástupe ratolesti do škôlky či školy sa spustí plejáda ochorení. Viete, ako sa týmto problémom v kolektíve detí vyvarovať?

Silná imunita na prvom mieste

Ak má vaše dieťa oslabenú imunitu, v kolektíve je naozaj jednoduché ochorieť. Nie nadarmo stále prízvukujeme, že o dobrú kondíciu sa treba starať počas celého roka. Najmä u detí, ktoré bývajú na choroby náchylnejšie. Predsa len ich imunita ešte nie je taká „ostrieľaná“ ako tá „dospelácka“. Dobré je preto z času na čas podporiť ju. Za pravdu nám dáva aj náš odborník na imunitu: „Detská imunita je mladá, rýchlo reagujúca, na druhej strane je však neskúsená. To znamená, že s väčšinou ochorení sa stretáva prvýkrát a niektoré ochorenia jej môžu dať viac zabrať, keďže na ne ešte nepozná vhodnú odpoveď,“ potvrdzuje Ing. Adrián Doboly.

choré dieťa

Pýtate sa, ako posilniť imunitu u detí? Jednoducho. Samozrejme, základ je vyvážená strava, pohyb, kvalitný spánok a dostatok času na regeneráciu po ochorení. Ak toho ešte stále nie je dostatok, treba imunitný systém podporiť doplnkami výživy.

Výživové doplnky na imunitu detí

Čuduj sa svete, dnes už nájdete aj také doplnky, ktoré budú deťom chutiť. Verte, máme to už odskúšané. Napríklad taký Beta glucan Detský sirup 1+ s príchuťou lesnej jahody nielenže pomáha posilniť imunitu u detí, ale dokonca má výbornú chuť. Veď asi viete, ako sa vaše dieťa tvári, keď mu niečo nechutí. Pri tomto sirupe bude nadšené.

detský sirup s beta glukánom

Týmto sirupom, samozrejme, nekončíme. Ak máte malé deti, ktoré sa zdržiavajú vo veľkých kolektívoch, kde sa nádcha a choroby šíria rýchlo, vhodné sú napríklad aj šípkové GluCandy. Ide o detský výživový doplnok so šípkovým extraktom prispievajúci k správnemu fungovaniu imunitného systému. Obsahuje optimálnu kombináciu beta glukánu, šípkového extraktu a vitamínu C. Ale pozor! Nečudujte sa, ak vám po užití tabletky GluCandy dieťa povie: ešte jednu!

GluCandy

Ako podporiť zdravie detí?

  • Správnou hygienou vrátane hygieny úst a zubov
  • Športom, pohybom na čerstvom vzduchu
  • Dostatočným spánkom
  • Vyváženou stravou
  • Posilňovaním imunity najmä počas chladnejších mesiacov

Ing. Adrián Doboly
Je odborníkom na imunitu a beta glukán. Problematike beta glukánu a podrobnému skúmaniu jeho účinkov na zdravie sa venuje v spoločnosti Natures už 20 rokov. Spolupracoval na výrobe niekoľkých výrobkov na podporu imunity s obsahom beta glukánu pre dospelých a tiež pre deti. Aktívne sa vzdeláva v oblasti a problematike výživových doplnkov.
Imunitný systém potrebuje jesennú generálku

Nižšie teploty, premenlivé a sychravé počasie či suchý vzduch sú ideálne podmienky na šírenie vírusov a baktérií na jeseň. Pravidelne sa staráte o svoju pokožku a vlasy, ale nemali by ste zabúdať ani na starostlivosť o imunitu. Tento rok vám s tým pomôžu pomocníci z lesa. Viete, ktorí to sú?

 

Vedeli ste, že…?

  • Každý Slovák trpí nachladnutím, kašľom či nádchou priemerne dvakrát ročne
  • S vlhkým a studeným počasím počet pacientov s respiračnými ochoreniami stúpa
  • Poruchou imunitného systému trpí približne každý tretí človek, z toho 60 % pripadá na alergikov

choré dieťa

Hliva ustricová na imunitu

Stále viac ľudí sa v oblasti zdravia prikláňa k prírode a znižuje tak konzumáciu „chémie“. Takmer tisícročná tradícia – liečba výťažkami z húb, ktorá k nám prišla z Ázie – je dnes významnou metódou, ako sa zbaviť nielen zdravotných, ale aj kozmetických problémov.

Obľúbenou hubou v našich končinách je hliva ustricová, ktorú poznajú gazdinky ako prísadu do rôznych receptov. Avšak beta glukán, ktorý sa z nej získava, je v čerstvej hube pevne viazaný, a tak je z neho využité len veľmi malé množstvo. A, veruže, nepomôže vám ani dvojitá dupľa tejto pochúťky. Preto je v tomto prípade na podporu zdravia vhodnejšie užívať beta glukán v čistejšej forme, a to vo výživových doplnkoch. Vďaka technologicky pokročilému postupu extrakcie dosahuje náš beta glukán výnimočnú čistotu (až 93 %) a vďaka nej aj vysokú aktivitu.

9 vedecky potvrdených účinkov beta glukánu

  • Na podporu imunitného systému – je účinnou ochranou organizmu a podporou pri vírusových, plesňových a parazitných ochoreniach a pri fyzickej alebo psychickej záťaži
  • Je významnou podporou imunitného systému pri rôznych formách liečby onkologických ochorení a ich prevenciou
  • Na zníženie LDL cholesterolu
  • Chráni pred následkami vplyvu mnohých druhov žiarenia – napr. rádioterapia, slnečné žiarenia, soláriá
  • Má antioxidačné účinky – zachytáva voľné radikály, a tak chráni bunky organizmu pred poškodením
  • Je nápomocný pri liečbe a hojení popálenín a rán
  • Je vhodný na regeneráciu pokožky a celého organizmu
  • Má schopnosť vyhladenia jemných vrások
  • Je nápomocný pri liečbe chronických a gynekologických ťažkostí

dobrá imunita

Ing. Adrián Doboly
Je odborníkom na imunitu a beta glukán. Problematike beta glukánu a podrobnému skúmaniu jeho účinkov na zdravie sa venuje v spoločnosti Natures už 20 rokov. Spolupracoval na výrobe niekoľkých výrobkov na podporu imunity s obsahom beta glukánu pre dospelých a tiež pre deti. Aktívne sa vzdeláva v oblasti a problematike výživových doplnkov.